Hogyan választhatunk jó irodai táblát?

A legtöbb irodának szüksége van a modern technológia előrehaladtával irodai táblákre, de milyenre is pontosan, illetve hogyan találhatjuk meg a megfelelőt? Erre próbál segítséget adni az alábbi cikk.

Amikor egy iroda, esetleg magánszemély úgy dönt, hogy a munka könnyebbé tételéhez táblát vásárol, több kérdéssel is szembe találhatja magát, és nehéz lehet a döntés. Ebben próbálunk segíteni, egy kicsit körüljárva ezt a témát.

A táblák nagyon hasznos segítséget nyújtanak, könnyebé tehető vele a prezentáció, átláthatóbbak az egyes munkák folyamatai, illetve bármilyen információt tudunk rajtuk rögzíteni. Egyre nő a jelentőségük, hiszen a vizuális beállítottságú emberek száma mára meghaladta a lakosság több, mint 85 %-át.

De itt jön a kérdés, melyik tábla lenne a megfelelő? Természetesen igényeinket, és a költségvetésünket kell először megterezni, hiszen ha drágábban vásárolunk egy jó minőségű fehér táblát, és aztán kiderül, hogy mégis inkább flipchart-papíros változat lenne számunkra az ideális, akkor már ott a probléma.

Összefoglalva a következő típusok közül választhatunk:

fehér tábla: egyszerű, több méretben kapható, tábla markerral írható változat, kisebb irodákba javasolt, az áruk is kevesebb

mágneses fehér tábla: az előzőt annyiban egészíti ki, hogy másféle tollal írható, és mágneses korongokkal akár képek is rögzíthetőek rá

parafatábla: a piacon talán a legegyszerűbb, és legolcsóbb változat, képeket, jegyzeteket tudunk rajta rögzíteni gombostű, vagy speciális tű segítségével

zöld tábla: krétával írható, azok számára, akik a hagyományos módszereket keresik

interaktív tábla rendszerek: rendkívül fejlett technológia, amely egy központi számítógép segítségével jeleníti meg a tartalmat, speciális tabletekkel akár az előadáson-oktatáson részt vevők is közvetlenül, ülve vehetnek részt a prezentációban. Hátránya, hogy elég költséges.

Ezeket a termékeket több gyártó is kínálja, több minőségben. Itt már csak a pénztárcánktól függ, hogy egy-egy részletgazdagabb, jobban kivitelezett darabot választunk, vagy a takarékosságra törekszünk.