Kertépítés - Kerttervezés - Öntözőrendszer

Öntözéstechnika

Nagyon sokan szeretnének egy olyan céget beindítani, ahol van egy kis nyereség. Ezt könnyen meg lehet tenni, méghozzá úgy, hogy ha mezőgazdasághoz fogsz, és ezen belül a palánták termesztéséhez. Ehhez nem kell más, mint egy szuper öntözőrendszer. Ha felkeltette az érdeklődését, és szeretne vásárolni, akkor keresse fel az oldalunkat, ahol sok öntözőrendszer közül választhatja ki a legalkalmasabbat. Kattanj rá még ma erre a remek lehetőségre, és rendelj a termékeink közül!

Bővebben...

Kerti szivattyú: Az energiatakarékos vízellátás

A folyamatos árnövekedéseknek köszönhetően, egyre jobban gyakoroljuk a takarékosság elvét, amely az energia ökonomikus használati szempontjával áll szoros kapcsolatban. Háztartási és ipari részlegen egyaránt, az energiafogyasztás csökkentésének egyik leggyakoribb megoldása a vízellátás megvalósítása fúrt vagy ásott kútból, egy szivattyú használatával. A kerti szivattyú, önfelszívó szivattyú, amely legfőképpen a kertek, a díszkertek öntözésére felel meg, ámbár az ipar számtalan területén is alkalmazható, még pedig kisebb méretű gőzfejlesztőkhöz, fröccsöntő gépekhez és vasalógépekhez is úgyszintén.

Bővebben...

Tanácsok az automata öntözőrendszer választáshoz

A weboldalamat két egyszerű oknál fogva hoztam létre. Ezek közül az első az, hogy tájékoztasson! Megfelelő és részletekbe menő tájékoztatást nyújtson azoknak, akik még az automata öntözőrendszer beszerelése előtt állnak. Miért van erre szükség? Miért ne csak hívjon egy automata öntözőrendszer szerelőt és kész? Mert legnagyobb sajnálatomra kijelenthető az, hogy nem egyforma minőségű automata öntözőrendszert és/vagy nem egyforma minőségű szolgáltatást fog kapni!

Bővebben...

Garanciális öntözőrendszer építés

Minden korrekt öntözőrendszer telepítő és kertépítő cég, illetve szakember ismérve, hogy a munkáira garanciát vállal és be is tartja azt. Első ránézésre úgy tűnik, hogy csak a vállalási idő különbözteti meg az öntözőrendszer telepítőket, azonban ez nincs teljesen így. Ennek okát a teljes körű garancia értelmében találjuk. De mit jelent az, hogy teljes körű garancia?

Bővebben...

Friss gyümölcs a saját kertből

Nagyvárosi kertek aprócska területére érdemes-e gyümölcsfát ültetni? Régebben az átlagos méretű gyümölcsfákat hét méterre ültették egymástól. A legtöbb gyümölcsfa keresztbeporzó, tehát rögtön kettesével kell ültetni például az almafát, a körtefát vagy a cseresznyét. Hova fér legalább két gyümölcsfa az aprócska kertjeinkbe?

Bővebben...

Mediterrán növények teleltetése

Gábor és Eszter a huszadik házassági évfordulójukat Olaszországban töltötték. Gyermekeik már felnőttek, így újra kettesben élvezhették a tengert, a napsütést, a tenger gyümölcseit, gyönyörködtek a tengerparti sétányok mediterrán növényeinek szépségében. Csodás két hetet töltöttek együtt, újra átélték nászútjuk minden pillanatát.

Bővebben...

Kerttervezés ajándékba

László beköltözött feleségével vadonatúj házukba. A hangulatos kis villa Buda egyik eldugott utcájában áll. A kert még nem készült el, így László kihívott egy kertészmérnököt, hogy tervezzen a környezethez és a házhoz illő külső teret.

Bővebben...

Kertépítés ajándékkal

Zsuzsi talált egy hangulatos kis házat a kertvárosban. Régóta vágyott egy helyes családi házra, szeretett volna kiköltözni a belváros betondzsungeléből. Az idős néni, aki a házban lakott, már meghalt, az unokáknak meg inkább a pénzre volt szükségük, így minél előbb szerettek volna megszabadulni az ingatlantól. A ház jó környéken volt, iskola és óvoda a közelben, reggel egyúttal el tudta vinni a gyerekeket minden nehézség nélkül.

Bővebben...

Sziklakert helye a kertépítésben

A sziklakert építésével a kertünkben egy olyan területet alakíthatunk ki, amely minden évszakban a kert dísze lehet. Ezért a kertünk megtervezésekor, illetve átalakításakor ne feledkezzünk el a sziklakertről sem!

Bővebben...

Mit jelent a 3D-s kerttervezés?

Eddig Ön csak olyan kerttervet látott, amely felülnézetből mutatta be leendő kertjét? El sem tudta képzelni azt, hogyan fog kinézni a kert, miután azt a sok növényt beültették? A felülnézeti rajzról alig bírta kibogarászni, hogy melyik karika melyik növényt jelképezi? Hogyan fog vajon kinézni a kerti tó, a sziklakert, a kerti lépcső?

Bővebben...

Miért fontos a kerttervezés?

A kerttervezés ugyanolyan fontos, mint lakásunk, házunk berendezésének megtervezése, mégis kevesebb gondot szoktunk rá fordítani. Pedig egy gondosan megtervezett kert örömforrás, míg egy olyan kert, amelyben hagyjuk növényeinket korlátlanul növekedni, bosszúságot okozhat. Az első szempont és szinte a legfontosabb, hogy mennyi időt szeretnénk tölteni a kertben, és azt az időt milyen elfoglaltsággal múlatnánk.

Bővebben...

Kertépítés a kert lakberendezőjétől

Miért van szükség kertépítő szakemberre, hiszen hobbi kertészként mindenki tud szép kertet építeni? Önnek lehet a kertészkedés a hobbija, azonban egy jól megtervezett és megépített kertre mindig büszke lesz. Sőt ingatlanának értéke több millió forinttal is növekedhet egy gyönyörű kert létrehozásával.

Bővebben...

Kerti tó, az igazi nyugalom

Szeretné stresszes idegrendszerét a csobogó víz hangja mellett megnyugtatni? A kerti tó a távol-keleti kultúrában a leggyakrabban használt eszköz, hogy a kert energiát árasszon. A feng shui szerint ezt a vizet mindig mozgásban kell tartani, hiszen pangó vízzel pont az ellenkező hatás érjük el.

Bővebben...

Gyepszőnyeg, valóban drága?

Irigykedik a szomszéd kertjére, hogy mindig zöldebb? Vajon azért, mert sokat öntözi? Vagy azért, mert állandóan nyírja, gyomirtózza? Azt gondolhatja, hogy ilyen gyönyörű, harsogó zöld pázsitot rengeteg munkával lehet csak létrehozni? Mi lehet a titok?

Bővebben...

További cikkeink...