Napelemes rendszerek kiépítésének feltételei és tervezése

A tervezési szempontok nagyon fontosak – mint általában minden kivitelezési munka megkezdése előtt, - úgy a napelemes rendszerek kiépíttetését megelőzően is.

A telepíteni kívánt napelemes rendszer méretét ugyanis több dolog fogja majd meghatározni. Első körben meg fogják nézni a szakemberek a házunk, illetve a napelem kiépítését megcélzó ingatlan, lakóépület vagy akár ipari épület típusát, jellegét.

Miután pedig megállapították, hogy a napelemes rendszer kiépítésére szánt terület optimális, vagyis, a napelemeket megfelelően el fogjuk tudni azon helyezni, ezt követően meg lehet majd határozni a rendszer méretét.

Ehhez fontos lesz majd tudni a szakembereknek, hogy mennyi az éves villamosenergia-fogyasztásunk, és vajon, a teljes fogyasztást vagy annak csak egy részét akarjuk-e kiváltani a napelemes rendszerrel?

Persze, az sem mellékes, hogy hogy elegendő-e a hely a szükséges mennyiségű napelemek, illetve a napelemes rendszer telepítéséhez, illetve az épület tájolása mennyire optimális?

A szakemberek természetesen előzetesen fel fogják mérni a tetőnk tájolását, de tapasztalatok szerint mindenütt lehet találni olyan felületet, amely tökéletesen biztosítja a feltételeket.