Hogyan kezdjünk tetőfelújításba

Végre itt a jó idő és néhány nap tavasz után beköszöntött a nyár is. Ezzel együtt eljött a házfelújítások ideje is. Természetesen ilyenkor elsősorban a festésre, kerti munkákra koncentrálnak a legtöbben, azonban a télen keletkezett kisebb-nagyobb károkat is érdemes számba venni.

A leginkább félelmetes a tetőt és a tetőcserepeket ért károk lehetnek, hiszen ezek javításának vagy cseréjének költsége akár milliós tételeket is jelenthetnek. Kisebb hibák (szél lefújt néhány cserepet, leszakadt az eresz) esetén viszonylag gyorsan lerendezhetjük a javítást, akár magunk is. Azonban előfordulhat az is, hogy nem csak néhány darabot kell cserélni, hanem az egész tetőt, vagy legalább is a cserepeket. Ilyenkor lehet probléma, hogy a korábban nagy gonddal kiválasztott cserepet már nem gyártják, ezért a felújítás költségét rögtön megdobja a tetőszerkezet cseréje is. A cserepeket ugyanis számtalan méretben gyártják, így a korábban (20-30-40 éve, vagy régebben) gyártott tetőcserepekhez más lécezést alkalmaztak, mint amit most kellene. Az is befolyásolja a dolgot, hogy tetőcserepünk betonból vagy kerámiából volt-e. A két anyagnak mások a tulajdonságai, így más méretben és más súllyal is rendelkeznek. Összességében a fenti okok miatt előfordulhat, hogy egy a földről kis javításnak tűnő művelet komplett tetőcseréhez vezethet.

Ennek okán több nagy gyártó is kínál ún. állítható léctávolságú tetőcserepeket, melyek közül a Tondach által gyártott kerámia tetőcserepekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezek a cserepek súlyuknál és méreteiknél fogva alkalmasak számtalan (már nem gyártott) tetőcserép kiváltására is. A tetőléceket csak indokolt esetben kell részben vagy egészben cserélni, így rengeteg szakipari munkát (és főleg munkadíjat!) spórolhatunk meg. A Tondach által gyártott XXL cserépcsalád számos tagja változtatható léctávolságú, mely nem csak rengeteg színben, hanem különböző bevonatokkal és formával rendelkező cserepet jelent, így szinte bármilyen tetőszerkezethez illeszthető. Amennyiben ilyen tetőcserepeket választunk, biztosak lehetünk benne, hogy minőségi terméket kapunk, melyet a gyár által vállalt 33 év garancia is bizonyít. A Tondach tetőcserepekről tájékoztatást kaphat webáruházunkban is, ahol kedvezményekkel várjuk az otthonukat felújítani vágyó olvasókat!